Egyéni vezetői tanácsadás

 

 

 

 

 

Mentor: dr. Joó Antal

Saját vezetői tapasztalaton alapuló egyéni vezetői tanácsadás:

 ·         Miről van szó?

·         Kinek tudok segítségére lenni? 

·         Hogyan, milyen formában végzem a mentori munkát?

 M I R Ő L? 

Számos módon kerülhetünk vezető beosztásba. Van aki elindul egy egyszemélyes vállalkozással, majd egyszercsak azt veszi észre, hogy nem győzi a munkát. Növekszik a cég. Felvesz egy, két vagy több munkatársat és azon találja magát, vezetnie kell az embereket. Mások alkalmazottként kezdenek egy kisebb nagyobb szervezetben és egyszer csak a felettesei úgy gondolják, legyen valamely terület vezetője. Vannak akik baráti alapon, protekcióval kerülnek vezetői pozícióba.   

Bárhogy is legyen, bárhol is tart vezetői életutunk, azok komoly kihívást jelentenek, hogy valódi és jó vezetővé váljunk és azok is maradjunk. Természetesen hozhatunk képességeket, „mert már az oviban is hangadók voltunk”, de többnyire senki sem születik kész vezetőnek.  Saját tapasztalat, másoktól ellesett fogások vagy a tanulás sokat segíthet.

Gyakran oszthatjuk meg első ötleteinket barátainkkal, párunkkal vagy munkatársainkkal, főnökünkkel tesztelve vajon ők mit szólnak hozzá. A környezetünk imént felsorolt szereplői - bármennyire is törekszenek rá - nem tudnak igazán semleges, objektív hozzáállással viszonyulni hozzánk, mert hol irányunkban, hol ellenünkre elfogultak.

Ha szeretnénk a vezetés során felmerült kételyeinket, megoldandó feladatainkat egy védett, objektív, ugyanakkor támogató környezetben átbeszélni, tesztelni, akkor érdemes vezetési tapasztalatokkal rendelkező külső szakembert felkeresni.

Nem vezetési elméletekről beszélgetünk, hanem a hozott konkrét megoldandó feladatokat járjuk körbe gyakorlatias megközelítéssel.

Amennyiben Önben megfogalmazódott ilyen igény, akkor élhet az egyéni vezetői konzultáció, mentorálás lehetőségével.

K I N E K ?

  • Annak a vezetőnek, aki elég őszinte magához, hogy bevallja, vezetői életútja valamely állomásán, a keresései során elakadt és fejlődni szeretne. 
  • Annak a vezetőnek, aki elég nyitott és bátorr, ahhoz, hogy ilyen esetekben külső segítséget vegyen igénybe. 
  • Annak a vezetőnek, aki képes a benne zajló folyamatokról, gondolatokról és érzésekről beszélni.

H O G Y A N ?

Mindenekelőtt az első és legfontosabb, hogy pontosan tudjuk, honnan indulunk, mi a helyzet most. Az első alkalom során tisztázzuk, hogy milyen témákban, milyen területeken van igény a vezetői fejlesztésére és megállapodunk az együttműködési keretekről.

  • Időtartama: 50 vagy 2*50 perc
  • Száma: A megoldásra váró feladattól függően változhat.
  • Időpontja: telefonon vagy e-mailen történő előzetes időpont egyeztetéssel.
  • Díjazása: A részleteket lásd "Gyakori kérdések" menüpontban.
  • Keretei: Ennek részletei a „Mentori szolgálat” menüpontjaiban találhatók meg, a további részletekről az első alkalommal megállapodunk.